تاریخ انتشار : دوشنبه 2 سپتامبر 2024 - 10:11
کد خبر : 217203

دکتر پزشکیان در نخستین گفتگوی تلویزیونی با مردم:

شاخص ما در دولت، کسب رضایت مردم است

شاخص ما در دولت، کسب رضایت مردم است

به گزارش گروه رسانه ای “برای ایران” به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جبران عقب‌ماندگی‌ها در اجرای عدالت جنسیتی، قومیتی و منطقه‌ای از دستور کارهای اصلی دولت چهاردهم است، گفت: تلاش خواهیم کرد با اجرای عدالت در بخش بهداشت و درمان، آموزش و سایر عرصه، همه از سیستان و

به گزارش گروه رسانه ای “برای ایران” به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جبران عقب‌ماندگی‌ها در اجرای عدالت جنسیتی، قومیتی و منطقه‌ای از دستور کارهای اصلی دولت چهاردهم است، گفت: تلاش خواهیم کرد با اجرای عدالت در بخش بهداشت و درمان، آموزش و سایر عرصه، همه از سیستان و بلوچستان تا کردستان و خوزستان، همان خدمتی را دریافت کنند که فردی در شمال تهران دریافت می‌کند.

دکتر مسعود پزشکیان شامگاه شنبه در نخستین گفتگوی تلویزیونی زنده و مستقیم خود با مردم در پاسخ به سوال مجری درباره روال گفتگوهای تلویزیونی رئیس جمهور با مردم اظهار داشت: بنده می‌توانم هر ماه با مردم صحبت کنم و مشکلی ندارم؛ آمادگی داریم که حرف مردم را بشنویم و با آنان سخن بگوییم.
رئیس جمهور افزود: به حرف‌هایی که در رقابت‌های انتخاباتی زدیم پایبندیم و سعی می‌کنیم با مردم صادق باشیم و هر چه از دستمان بر می‌آید، برای مردم انجام دهیم.
دکتر پزشکیان با اعلام اینکه هفته آینده یک نشست خبری با حضور خبرنگاران برگزار خواهیم کرد، گفت: باید هیئت وزیران را تشکیل می‌دادیم و در این راستا گفتگوها و جلسات زیادی داشتیم. جا دارد از رئیس و نمایندگان مجلس هم برای رای اعتماد به وزرا قدردانی کنیم. مجلس رأی بالایی به وزرا داد و میانگین رأی به هر یک از وزرا تا به حال این مقدار نبود. ۴ تن از اعضای کابینه از دولت شهید رئیسی، آقای روحانی و اصلاح‌طلبان هستند. بیش از ۱۰ هزار ساعت با اعضای پیشنهادی مصاحبه شد و تا اینجا سعی کردیم در حد وسع خود دولت وفاق ملی را تشکیل دهیم.
رئیس جمهور در پاسخ به این سوالی درباره آخرین وضعیت با بیان اینکه گندم‌کاران، پرستاران، معلمان و بازنشستگان مشکل دارند و ناترازی‌هایی در حوزه‌های برق، انرژی و محیط زیست داریم و این موضوع کاملا روشن است و نیاز به شرح دادن ندارد، تصریح کرد: با مسئولان سابق جلسه گذاشتیم و وضعیت موجود را از آنها سوال کردیم، اطلاعاتی که به ما ارائه کردند آن چیزی است که مشاهده می‌کنیم.

تمهیداتی برای رفع مشکلات بازنشستگان، کشاورزان، معلمان و پرستاران اندیشیده شده است
دکتر پزشکیان خاطرنشان کرد: برای خرید گندم ۱۲۰ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که آن هم در صندوق موجود نبود. این در حالی است که ارزش گندم تحویل داده شده به انبارها بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است؛ البته مشکل الحمدلله در حال حل شدن است. مشکلاتی در زمینه‌های بهداشت و درمان و معلمان داشتیم که تمهیداتی اندیشیده شده است، تا این مشکلات را تا جایی که امکان دارد، حل کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه نمی‌خواهم گذشته را نقد کنم، هر چه بوده همین است که الان می‌بینیم، گفت: اعتقاد دارم در حال حاضر باید دست به دست هم دهیم و با وفاق و نگاه به چشم‌انداز به جلو برویم، اقتضای این هدف آن است که نخبگان و سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان را ببینم و اجازه دهیم توانمندی خود را بروز دهند. تلاش خواهیم کرد بر اساس رویکرد وفاق ملی و با شاخص‌هایی که تدوین خواهد شد، کاری کنیم که معاونان وزرا و دستگاه‌های اجرایی و همچنین در استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، مدیران بر اساس شایستگی منصوب شوند، نه براساس وابستگی حزبی، گروهی و جناحی.

باید اختلافات داخلی، مشکلات با همسایه‌ها و دنیا را حل کنیم
دکتر پزشکیان با بیان اینکه حضرت علی(ع) نشانه خوبی و بدی دولت را، تحلیل‌های مردم معرفی می‌کند و لذا شاخص ما در دولت، کسب رضایت مردم است، گفت: ما به شدت تحت تحریم هستیم. آمریکا، اروپا و کشورهایی که از سیاست‌های آمریکا تبعیت می‌کنند، ایران را تحریم کرده‌اند و با ما معامله نمی‌کنند و ما به مشکل برخوردیم، اما اینکه با مهربانی با مردم برخورد و مشکل آنها را حل کنیم، ربطی به تحریم‌ها ندارند؛ این شاخص ما از ارزیابی نیروهای انسانی خواهد بود.
رئیس جمهور توسعه تعاملات خارجی با مبنا قرار دادن چارچوب‌های برنامه هفتم توسعه را از جمله راهکارهای دولت برای مهار تورم عنوان کرد و افزود: دیروز وزیر اقتصاد در مجلس برنامه‌ها را گفت. برنامه هفتم باید مبنا باشد که اگر به اصلاح نیاز دارد باید انجام شود. ما باید اختلافات داخلی، مشکلات با همسایه‌ها و دنیا را حل کنیم. به هر حال اقتصاد به مسائل خارجی ارتباط دارد.

تمام تلاش خود را برای کاهش تورم به کار خواهیم گرفت
دکتر پزشکیان در ادامه کاهش نرخ تورم به ۳۰ درصد تا پایان سال را منوط به تحولات جهان و مسائل داخلی دانست و‌ اظهار داشت: برای تحقق این هدف تمام تلاش خود را می‌کنیم، اما نتیجه آن به تحولات جهان و مسایل داخلی هم بستگی دارد. وزارت اقتصاد فعال است و آقای طیب‌نیا به عنوان مشاور من حضور دارند و هر هفته جلسه داریم و براساس برنامه حرکت می‌کنیم. در سیاست خارجی نیز باید اختلاف سلایق را به هم نزدیک کنیم و در حال حاضر با حدود ۴۰ کشور مذاکره کرده‌ایم و در حال انعقاد پیمان هستیم.
رئیس جمهور در ادامه در تشریح مفهوم وفاق ملی، وحدت و انسجام امت اسلامی را یک اصل اساسی در دین مبین اسلام و نشانه حرکت در صراط مستقیم عنوان کرد و اظهار داشت: مسلمانان با هم بردار هستند و باید در برابر دشمنان خود متحد باشند. این توصیه پیامبر اسلام(ص) است. اگر تحمل شنیدن نظر مخالف را نداریم چرا در نماز می‌گوییم «اهدنا الصراط المستقیم»؟ برای رسیدن به صراط مستقیم باید نظرات مختلف را شنید. چشم‌انداز و نگاه مشترکی را باید برای تمامی ایرانیان ایجاد کنیم و سخنان مختلف هم شنیده شود.

همه وزراتخانه‌ها به سهم خود مکلف به اجرا قوانین و برنامه‌ها بر اساس زمان‌بندی هستند
دکتر پزشکیان عدم تمکین و پایبندی به قانون و سیاست‌های کلی نظام را از مصادیق نفاق و نقطه مقابل وفاق توصیف کرد و گفت: قانون و برنامه باید براساس سیاست‌های کلی نوشته شود و تبدیل به یک میثاق مشترک شود، آنجا دیگر نباید محل اختلاف باشد. باید همه وحدت کنیم و نگوییم این برنامه را قبول ندارم این یعنی نفاق! بنابراین همه باید به سمت اجرای برنامه و قانون براساس سیاست‌های کلی حرکت کنیم و آنجا در اجرا با هم وحدت داشته باشیم.
رئیس جمهور همچنین ضمن تشریح مسئولیت‌ها و وظایف وزارتخانه در دولت چهاردهم برای تحقق سند چشم انداز توسعه کشور تصریح کرد: در دولت نیز همه وزراتخانه‌ها مکلف به اجرا و زمان‌بندی اجرای قوانین و برنامه‌ها به سهم و مسئولیت خود هستند و اگر جایی هم امکان اجرا وجود ندارد باید هر وزارتخانه توضیح دهد چرا؟ یک ابزار نظارتی هم درست خواهیم کرد که این روند به درستی طی شود. این مسیری است که در هر استان به مسئولان استانی نیز ابلاغ می‌شود. ما اکنون در همین مسیر و برای اجرایی کردن همین روند در حال حرکت هستیم.

نباید اجازه دهیم اعتماد مردم به نظام بانکی آسیب ببیند
رئیس جمهور همچنین درخصوص برنامه دولت برای رفع ناترازی بانک‌ها، گفت: باید طوری عمل کنیم که مردم ضرر نکنند. اگر بگوییم یک بانک ناتراز است و آن را تعطیل کنیم، مردمی که به اعتماد نظام آمدند و آنجا سپرده‌گذاری کردند را چگونه پاسخ دهیم؟
دکتر پزشکیان با تصریح به اینکه می‌دانیم ناترازی وجود دارد و بانک‌ها را می‌شناسیم اما باید روندی را در پیش بگیریم که برای مردم مشکل ایجاد نکند، درباره وضعیت بورس نیز گفت: وزیر اقتصاد نظرات خود را براساس چارچوب و مسیر برنامه و قانون در این زمینه بیان کرد، از کارشناسان هم نظرخواهی می‌کنیم. مراجعه به کارشناسی از نکات مورد تاکید دولت است که از ایده‌های مختلف، الگو به دست آوریم و عمل کنیم تا ثباتی که لازم است در جامعه ایجاد کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید راه درست را پیدا کنیم و برای اجرای آن برنامه درست داشته باشیم و تحقق آن برنامه را به آدم درست بسپاریم، افزود: ما به دنبال رشد اقتصادی و رونق تولید هستیم، اما با این ناترازی انرژی که داریم و فشاری که به کارخانه‌ها و تولید می‌آید، به احتمال قوی در این خصوص با مشکلاتی مواجه خواهیم شد. الان برخی کارخانه‌ها خودشان دارند ناتراز می‌شوند و نمی‌توانند پول کارگران را پرداخت کنند و به فعالیت‌شان ادامه دهند.

نیاز به حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی داریم
دکتر پزشکیان با بیان اینکه باید تلاش کنیم این ناترازی انرژی را حل کنیم، تا بعدا بتوانیم قدم‌های بعدی را برداریم، اظهار  داشت: تا زمانی که این ناترازی در انرژی، برق و بانک‌ها هست، نباید انتظار داشت که به رشد اقتصادی ۸ درصد برسیم؛ اصلا امکان ندارد. آنچه کارشناسان و اقتصاددانان می‌گویند این است که برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی، به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز داریم. افزایش سرمایه در داخل کشور با افزایش بهره‌وری ممکن می‌شود، اما کل پولی که در کشور داریم، بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار نیست، یعنی اگر همه پول‌هایی که موجود هست را جمع کنیم تازه ۱۰۰ میلیارد دلار می‌توانیم سرمایه‌گذاری کنیم، از این رو حداقل به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی نیاز داریم تا به رشد اقتصادی ۸ درصدی برسیم.

تلاش در راستای ایجاد اطمینان برای سرمایه‌گذاری خارجی در ایران
رئیس جمهور با اشاره به اینکه این موضوع به ارتباطات خارجی ما و نیز ایرانیانی که در خارج هستند، بر می‌گردد، تصریح کرد: هم وزارت امور خارجه ما باید در این رابطه تلاش کند، هم نگاه ما باید در رابطه با مسائل مختلف اصلاح شود و آن وحدت و انسجام داخلی به وجود بیاید.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه از سوی دیگر باید تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران به ما و ثبات قانونی ما اعتماد و اطمینان پیدا کنند، خاطرنشان کرد: اول باید به سرمایه‌گذاران اطمینان بدهیم که بستر را برای شکوفایی آنها فراهم می‌کنیم و قوانین مانع را از سر راه آنها برخواهیم داشت؛ این چیزی است که به دنبال آن هستیم. با قوه قضائیه، مجلس و مقام معظم رهبری انسجام داریم و اگر عزم داشته باشیم و سرمایه‌گذاران اطمینان یابند که ما پشت آنها خواهیم ایستاد، در این صورت به جای اینکه سرمایه از کشور خارج شود، خودشان پولشان را به کشور می‌آورند.

ایجاد ساختار عادلانه درمان و سلامت در سراسر کشور
دکتر پزشکیان در ادامه جبران عقب‌ماندگی‌ها در اجرای عدالت جنسیتی، عدالت قومیتی و عدالت منطقه‌ای را از دستور کارهای اصلی دولت چهاردهم برشمرد و افزود: در بخش بهداشت و درمان نیز رویکرد ما در اجرای عدالت طرح پزشک خانواده و ارجاع ساختار عادلانه‌ای است که باید محقق شود. اگر این ساختار اجرایی شود، همه از سیستان و بلوچستان تا کردستان و خوزستان، همان خدمتی را دریافت خواهد کرد که فردی در شمال تهران دریافت می‌کند.

قابل قبول نیست فرزند کسی که پول ندارد خوب آموزش نبیند
رئیس جمهور همچنین بر لزوم اجرای عدالت آموزشی در اقصی نقاط کشور و رفع مشکلات آموزش و پرورش تأکید کرد و گفت: قابل قبول نیست کسی که پول و آشنا و امکان ندارد بچه‌ او در مدرسه‌ای درس بخواند که ممکن است خوب آموزش نبیند. باید همه مدارس استاندارد قابل قبول داشته باشند. اینکه اکثر دانش‌آموزانی که به دانشگاه می‌روند از افراد و خانواده‌هایی باشند که به مدارس ویژه و خصوصی می‌روند بدور از عدالت است و باید اصلاح شود.

بازنگری اساسی در کنکور بر اساس عدالت
دکتر پزشکیان در همین رابطه به احتمال تغییر شرایط کنکور و طرح و بررسی آن در شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: این مساله را باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی کنیم که آیا عادلانه است کسی که در روستا درس می خواند با کسی که در شمال تهران درس می‌خواند با هم رقابت کنند؟ بنابراین باید بازنگری اساسی در کنکور براساس عدالت انجام شود. باید معیاری بگذاریم که رقابت عادلانه شود. باید امکانات برای رقابت عادلانه باشد. باید کاری کنیم رقابت در شرایط برابر از نظر معلم، محیط و امکانات وجود داشته باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه من در روستا درس خوانده ام اما اجازه رشد داشته‌ام و الان رئیس جمهور هستم، اظهار کرد: زمان شاه در هنرستان درس خواندم و برای خدمت به سیستان رفتم و بعد دوباره درس خواندم. اگر این قانون، آن زمان وجود داشت، نمی‌توانستم دوباره درس بخوانم.

در نیویورک برای بازگشت و جذب سرمایه ایرانیان تلاش خواهیم کرد
رئیس جمهور درباره سفر به عراق و همچنین حضور در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک، با بیان اینکه می‌خواستم زودتر به عراق بروم، اما گفتند فعلاً صلاح نیست و به این دلیل سفر به تاخیر افتاد، گفت: عراق کشور دوست و همسایه ماست و در این سفر مذاکراتی هم خواهیم داشت. مشکل ما در ایران این است که به حضرت علی (ع) عشق می‌ورزیم، اما به توصیه‌های ایشان عمل نمی‌کنیم و گاهی از راهی که به ما نشان داده است، بیگانه‌ایم.
دکتر پزشکیان همچنین با بیان اینکه در سفر به نیویورک تلاش داریم از ایرانیان خارج از کشور دعوت به بازگشت یا لااقل سرمایه‌گذاری در ایران داشته باشیم، افزود: بسیاری از ایرانیان خارج از کشور، دلشان برای ایران می‌تپد. آنان رفتند و از ما ناراضی هستند، ما می‌توانیم بسیاری از آنان راضی کنیم که برگردند یا حداقل در کشورشان سرمایه‌گذاری کنند.

اجرای شعار ایران برای همه ایرانیان در عمل
رئیس جمهور با بیان اینکه شعار «ایران برای همه»، یعنی همین، اظهار داشت: ایران برای یک دسته و یک گروه و یک جناح نیست. باید به بودن ایرانیان در کشور افتخار کنیم. ما باید به آنها اطمینان دهیم که اگر به ایران برگشتند برایشان پرونده درست نمی‌کنیم، اذیتشان نمی‌کنیم و آنان را از رفتن محروم نمی‌کنیم. ما با خودمان مشکل داریم، به بنده برای نمایندگی صلاحیت نداده بودند، اما حالا رئیس‌جمهور شدم. اگر مقام معظم رهبری و دید بازشان نبود، ممکن بود ما را هم حذف کنند. ما باید جذب کنیم نه حذف.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه ما باید برای همه کسانی که دلشان برای ایران می‌تپد، بر اساس همان چشم‌انداز زیبا و افتخارآمیز فضای حضور را فراهم کنیم، تصریح کرد: باید این امکان را فراهم کنیم تا همه بدون ترس و واهمه بیایند، نه آنکه احساس کنند اگر بیایند فردا یکی برای آنها پرونده درست کند، او را بگیرد و در رسانه‌ای برایش حرف‌هایی درآورند. این چیزی است که باید برای آن هماهنگ شویم تا یک صدا از ما و قوه قضائیه و مجلس و با ولایت مقام معظم رهبری از کشور صادر شود. ما باید این کار را انجام دهیم و برای هماهنگی این امر تلاش می‌کنیم.

درباره حکمرانی در فضای مجازی تصمیم‌گیری خواهد شد
رئیس جمهور درباره سیاست دولت برای اعمال حکمرانی قانونی در فضای مجازی خاطرنشان کرد: چند نفر کاندیدای وزارت ارتباطات بودند و داده‌های مختلفی داشتیم و نهایتا آقای هاشمی انتخاب شد. بناست وزیر ارتباطات با شورای عالی فضای مجازی و شورای‌عالی امنیت ملی بنشینیم و بحث کنیم و بر اساس داده‌ها  بستر را  برای راحتی مردم در مسائل فرهنگی و تجارت و علمی فراهم کنیم.
دکتر پزشکیان در پاسخ به این سوال که آیا مردم منتظر یک قانون مدون در این زمینه باشند؟ گفت: به امید خدا این کار را خواهیم کرد.

سفرهای استانی را آغاز خواهیم کرد، اما وعده‌ای نمی‌دهیم که نتوانیم اجرا کنیم
رئیس جمهور درباره سفرهای استانی، با تاکید بر اینکه سفرهای استانی را آغاز خواهیم کرد، افزود: در این زمینه ۲ مساله داریم. ما به عنوان دولت بودجه را به مجلس می‌بریم و مجلس آن را تصویب می‌کند، من به عنوان رئیس جمهور به استانی می‌روم و وعده می‌دهم کاری را انجام دهم، اما پول آن کجاست؟ نتیجه این است که ۳۰ تا ۴۰ هزار پروژه کلنگ خورده و میلیاردها سرمایه بر زمین مانده، اما قابل بهره‌برداری نیست و شاید هنگامی به بهره‎‌برداری برسد که از حیز انتفاع خارج شده است. اینکه باید بین مردم باشیم، شکی در آن نیست، اما آیا باید وعده‌هایی بدهیم که پولی برای آن نداریم! از ابتدا گفتم که وعده‌ای نمی‌دهم که نتوانم عمل کنم.

در میان مردم باشم بیشتر عشق می‌کنم تا جایی که الان هستم
دکتر پزشکیان با تاکید بر اینکه می‌خواهیم با مردم صادق باشیم، اظهار  داشت: خیلی از پروژه‌ها را کلنگ زدیم که هنوز تکمیل نشده است و اگر بخواهیم همان راه را برویم منطقی نیست. ما نوکر و خدمتگزار مردم هستیم، اینکه اینجا در محافظت کامل هستم برایم سخت است و دوست دارم در میان مردم باشم. اگر در میان مردم کوچه و خیابان باشم، بیشتر عشق می‌کنم تا اینکه در جایی اینچنین و با کلی محافظ حضور داشته باشم.
رئیس جمهور تصریح کرد: تلاش می‌کنم با همه کسانی که دلشان برای این کشور و آرزوها و باورها می‌تپد، دست به دست هم دهیم و صادقانه در خدمت مردم باشیم.

قدردان رهبری هستیم
دکتر پزشکیان با بیان اینکه در حال تلاش برای حل مشکل فرهنگیان، پرستاران، داروسازان و کشاورزان هستیم، تصریح کرد: گفتند وارث چیزی خوبی شدیم ولی پول به اندازه کافی نیست. نمی‌خواهیم گلایه کنیم، ولی از رهبری اجازه گرفتیم که یک مقدار از صندوق برداریم تا یک مقدار از بدهی‌ها را تسویه کنیم. قدردان رهبری هستیم.
رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه از مردم بابت اعتمادی که به بنده کردند تشکر می‌کنم، تاکید کرد: قول می‌دهیم تا جایی که در توان داریم، حرف‌هایی که زده‌ایم را فراموش نکنیم و تا آخر با شما هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.